Kamelia Hotel Pamporovo
standard-title Ски Спортове

Ски Спортове

 

Пампорово е един от най-известните ски курорти в България, който е добре познат любителите на снежните спортове по света. Разположен е в централната част на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Климатът в района се отличава с мека зима с над 240 слънчеви дни, което прави Пампорово най-слънчевия планински курорт в България. Средната годишна температура е 5.5°С.Пампорово е изключител

но подходящ за развитието на ски спортовете и е признат от редица между народни организации, сред които и Neilson Active Holidays, за най-добрия курорт в Европа за начинаещи скиори. Почти всички ски-писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Ски-сезонът започва в началото на месец Декември и продължава до края на месец Aприл.

карта със ски пистите в Пампорово и тяхната трудност

Снежната покривка често достига до 2 м. Планината е с умерен климат със средиземноморско влияние, което предопределя продължителна, но мека зима. Сред най-големите плюсове на Пампорово е липсата на лавинна опасност и силен ураганен вятър. Красивата природа е причина областта да бъде привлекателно място за туристи и през летните месеци. Родопите е сред най-живописните планини в България, с девствена природа и спиращи дъха гледки, магическо място, известно като земята на Орфей и люлка на цивилизацията на траките.Районът е с най-много столетници в България, екологични храни, уникална кухня, кристално чист въздух и липса на индустриално замърсяване. Повишената отрицателна йонизация на района прави курорта подходящ за профилактика и рехабилитация на респираторни заболявания и заболявания на нервната система и метаболизма.Връх Снежанка e част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

Loading…