Kamelia Hotel Pamporovo
standard-title Ски Спортове

Ски Спортове

За Пампорово

Пампорово е един от най-известните ски курорти в България, който е добре познат любителите на снежните спортове по света. Разположен е в централната част на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка.

Климатът в района се отличава с мека зима с над 240 слънчеви дни, което прави Пампорово най-слънчевия планински курорт в България. Средната годишна температура е 5.5°С.

Пампорово е изключително подходящ за развитието на ски спортовете и е признат от редица между народни организации, сред които и Neilson Active Holidays, за най-добрия курорт в Европа за начинаещи скиори.

Почти всички ски-писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м.

Ски-сезонът започва в началото на месец Декември и продължава до края на месец Aприл. карта със ски пистите в Пампорово и тяхната трудност Снежната покривка често достига до 2 м.

Планината е с умерен климат със средиземноморско влияние, което предопределя продължителна, но мека зима.

Хотел Камелия е разположен на 1650 метра надморска височина. За гостите си хотела предлага перфектни условия за практикуване на ски спортове.

Предлагаме още:

  • Ски гардероба е с директен излаз на писта номер 7, което предполага излизане и връщане на пистите без допълнителен транспорт;
  • Отлични условия за начинаещи скиори. Хотела разполага със собствена ски писта и влек с цена 7 лева на ден;
  • Ски детска градина за деца от 4-9 години с включен обяд за децата докато родителите се спускат по пистите;
  • Ски сервиз;

 

Зареждане на …